Ο πρώτος επεξεργαστής της Google φτιάχτηκε με… Lego

Είκοσι χρόνια κλείνει φέτος η Google, η πρώτη μηχανή αναζήτησης στο Internet, που δημιουργήθηκε από δύο φοιτητές σε ένα δωμάτιο φοιτητικής εστίας.

Το 1996, δύο φοιτητές, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σέργκεϊ Μπριν χρειάζονταν δίσκο πολύ μεγάλης χωρητικότητας για να δοκιμάσουν τον νέο τους αλγόριθμο. Βρήκαν τη λύση στα τουβλάκια Lego, και έτσι ο πρώτος επεξεργαστής της Google «συσκευάστηκε» σε ένα κουτί φτιαγμένο από Lego.

Φέτος η Google γίνεται 20 χρονών. Από μηχανή αναζήτησης, εξελίχθηκε σε παγκόσμιο κολοσσό τεχνολογίας. Ας δούμε τέσσερα αστεία πράγματα που δεν ξέρουμε για τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ, όπως μας τα παρουσιάζει σε δικό βίντεο που δημιούργησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF):

Γνωρίζατε ότι...;

1. Η Google χρησιμοποιούσε κατσίκες για να κουρεύει το γκαζόν, αφού και πιο οικολογικός τρόπος είναι σε σχέση με τις κουρευτικές μηχανές και πιο…. αθόρυβος για τους εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία.

2. Σήμερα η Google απασχολεί 60.000 εργαζόμενους σε 50 χώρες. Οι νεοεισερχόμενοι αποκαλούνται «Nooglers», ένας συνδυασμός από τις λέξεις «new» και «googlers».

3. Οι σκύλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα κεντρικά της γραφεία, αρκεί να είναι φιλικοί. Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες, καθώς οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στη Google.

4. Η πρώτη έκδοση της μηχανής αναζήτησης ονομαζόταν «Backrub», αλλά σύντομα μετονομάστηκε στην πασίγνωστη, πλέον, Google που προέρχεται από το «googol», τον μαθηματικό όρο για τη μονάδα που ακολουθείται από 100 μηδενικά.

Σήμερα, η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Το «γκουγκλάρω» είναι ένα ρήμα που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους, πλέον, Έλληνες.

 

Πηγή